[Inne] filtr oleju a książka serwisowa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jarol
    Drive
    • 2009
    • 48

grubasna fela ;] jaki kapeć do tego ?
  • zgucio
    Rider
    • 2007
    • 691

Witam

Otatnio kupiłem drugie autko Seata Toledo II sprowadził go znajomy z niemiec troche leciwy bo rok produkcji 2000 ale cena była przystępna, z dobrym wyposażeniem (klima, elektryka, 4x air bag itd)

Autko ma książke serwisą do samego końca wszystko robione w jednym, serwisie w tym co został kupiony. Oglądając go zauważyłem że filtr oleju jest z firmy UFI troche mnie to zdziwiło bo sam kupuje orginały do skody i są całkiem inne.

Pomyślałem, że książka to fikcja choć stan autka technicznie perfekcja nawet dostał w niemczech przegląd na dwa lata a na szybie jest naklejka z liczbą 4 (emisja zanieczyszczeń). Wizualnie też wszystko ok środek bardzo zadbany z zewnątrz malowane były tylko tylne drzwi za kierowcą od szyby do listwy.

Dziś przeglądając neta trafiłem na coś takiego http://www.motofakty.pl/artykul/ufi_...nal_w_vag.html i teraz sam już nie wiem czy książka to fikcja czy nie? Jest wogóle taka możliwość, że w serwisie wkładają zamienniki na życzenie klijenta?
    ROCZNIK 98 PO LIFTINGU ;-) ---> fotki

JOHNNY II ASC + SIRIO AS-100

Komentarz

• tomil
      L&K
      S_OCP Member
      • 2008
      • 1179

Zamieszczone przez zgucio
      teraz sam już nie wiem czy książka to fikcja czy nie?
      Jeden telefon, nawet sprawdzenie czy taka firma w ogóle istnieje i wszystko wiadomo :wink:
      It doesn't matter what we're losing
      It only matters what we're going to find!

Komentarz

• b-bar01
        Elegance
        • 2007
        • 985
        • Octavia I (1U2)
        • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

zgucio,
        nie demonizuj, sam znalazłeś wytłumaczenie że UFI jest montowane w VAG, więc osssochozi , auto kupione i nie ma sie co stresować.
        *** Cicho, łatwo i przyjemnie ***

Komentarz

• zgucio
          Rider
          • 2007
          • 691

tomil, firma istnieje sprawdziłem po zakupie, podkładki pod tablice rejestracyjną też były z tego salonu. Dzwonić nie będę bo z niemieckim jest średnio, jakby pomału mówił to bym zrozumiał, w szybszym potoku słów jest ciężej.

[ Dodano: Wto 27 Paź, 09 15:28 ]
          b-bar01, chodzi o to że na tym filtrze nie ma znaczka seata vw czy innego, piesze tylko UFI i jakieś tam dane

olej, rozrząd i filtry będę wymieniał w przyszłym tygodniu pomimo tego co w książce pisze że wymieniony był w lipcu (olej) a rozrząd przy 90 tyś

klocki i tarcze przód i tył wyglądają jak nowe

Komentarz

• cartel1
            Ambiente
            • 2007
            • 249

No i co z tego że nie ma znaczka, serwisowanie w aso nie obliguje do korzystania z oryginalnych materiałów eksploatacyjnych
            [center:a5df0a9dad]

[/center:a5df0a9dad]

Komentarz

• piotrek_os
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 8162
              • Octavia II (1Z3)
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

zgucio, jadać na wymiane do ASO mozesz miec swoje materiały. Wiec wcale sie nie dziw jak np. auto serwisowane w Polsce śmiga na filtronach itd.
              Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• zgucio
                Rider
                • 2007
                • 691

cartel1, piotrek_os, tego nie wiedziałem myślałem że w serwisie tylko orginały.

Swoją octe kupiłem jak miała 5 lat i nigdy autka nie serwisowałem

Komentarz

• rkb
                  RS
                  • 2008
                  • 2152
                  • Rapid Spaceback (NH1)
                  • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Oatatnio w serwisie skody przypadkiem slyszalem jak pracownik rozmawia z klientem "zrobilismy to i to a tu wstawilismy zamiennik" wiec wstawiaja.
                  Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• piotrek_gdy
                    RS
                    • 2008
                    • 7723
                    • Volkswagen
                    • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez zgucio
                    myślałem że w serwisie tylko orginały
                    jesli oni ci wtawiaja to zazwyczaj tak jest
                    ale niekoniecznie-gdy przywieziesz swoje materiały tez je wstawią tylko nie udziela ci na nie gwarancji
                    jak miałem wymieniać dwumasę gość w serwisie powiedział: część skoda 3200PLN, częśc VW 2800PLN, z czech 1750PLN
                    a przeciez akurat do DSG nie ma zamienników więc skąd taka rozbieżność cenowa?
                    przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

Pracuję...