grubasna fela ;] jaki kapeć do tego ?
[Inne] filtr oleju a książka serwisowa
Zwiń
X
-
[Inne] filtr oleju a książka serwisowa
Witam
Otatnio kupiłem drugie autko Seata Toledo II sprowadził go znajomy z niemiec troche leciwy bo rok produkcji 2000 ale cena była przystępna, z dobrym wyposażeniem (klima, elektryka, 4x air bag itd)
Autko ma książke serwisą do samego końca wszystko robione w jednym, serwisie w tym co został kupiony. Oglądając go zauważyłem że filtr oleju jest z firmy UFI troche mnie to zdziwiło bo sam kupuje orginały do skody i są całkiem inne.
Pomyślałem, że książka to fikcja choć stan autka technicznie perfekcja nawet dostał w niemczech przegląd na dwa lata a na szybie jest naklejka z liczbą 4 (emisja zanieczyszczeń). Wizualnie też wszystko ok środek bardzo zadbany z zewnątrz malowane były tylko tylne drzwi za kierowcą od szyby do listwy.
Dziś przeglądając neta trafiłem na coś takiego http://www.motofakty.pl/artykul/ufi_...nal_w_vag.html i teraz sam już nie wiem czy książka to fikcja czy nie? Jest wogóle taka możliwość, że w serwisie wkładają zamienniki na życzenie klijenta?
-
-
tomil, firma istnieje sprawdziłem po zakupie, podkładki pod tablice rejestracyjną też były z tego salonu. Dzwonić nie będę bo z niemieckim jest średnio, jakby pomału mówił to bym zrozumiał, w szybszym potoku słów jest ciężej.
[ Dodano: Wto 27 Paź, 09 15:28 ]
b-bar01, chodzi o to że na tym filtrze nie ma znaczka seata vw czy innego, piesze tylko UFI i jakieś tam dane
olej, rozrząd i filtry będę wymieniał w przyszłym tygodniu pomimo tego co w książce pisze że wymieniony był w lipcu (olej) a rozrząd przy 90 tyś
klocki i tarcze przód i tył wyglądają jak nowe
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zguciomyślałem że w serwisie tylko orginały
ale niekoniecznie-gdy przywieziesz swoje materiały tez je wstawią tylko nie udziela ci na nie gwarancji
jak miałem wymieniać dwumasę gość w serwisie powiedział: część skoda 3200PLN, częśc VW 2800PLN, z czech 1750PLN
a przeciez akurat do DSG nie ma zamienników więc skąd taka rozbieżność cenowa?przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
Komentarz